Hoe worden prefab betonelementen gelost?

Building Supply lost alle vloeren direct vanaf de vrachtwagen met een kraan, verreiker en bij kleine platen met een heftruck. Dit wordt ook wel een ‘just-in-time levering’ genoemd. Het is efficiënter om direct vanaf de vrachtwagen te lossen, omdat er dan geen opslagruimte nodig is voor materialen op de bouwplaats.

Building Supply kan de volledige montage van de betonelementen voor u regelen. Regelt u de montage liever zelf? Dan kunnen wij eventueel wel ondersteunen met het lossen en leggen op het werk door gebruik te maken van een vrachtwagen met kraan.

Kanaalplaatvloer

Een kanaalplaatvloer wordt gelost met een speciaal gekeurde- en gemaakte kanaalplaatklem. Pasplaten of bijzondere platen kunnen gelost worden met kogelkopankers of haken.

Breedplaatvloer

De breedplaten worden gehesen aan de doorgaande tralieliggers. De kettingen moeten bevestigd worden in de knooppunten tussen de opgaande en neergaande tralieligger (ook wel in de oksel) op de diagonalen. 1/5 van het uiteinde van de plaat (max. 1250 mm, in de lengterichting) van de buitenste tralieligger

building-supply-breedplaatvloer-prefab-beton-elementen

Massieve Wanden

De massieve wanden worden geleverd in sledes. In de wanden zitten hijsvoorzieningen waarin de hijslussen gedraaid moeten worden. Wand voor wand kunnen deze uit de sledes gehaald worden en direct gemonteerd in het project worden.

prefab-wanden-building-supply-legservice-prefabbeton

Holle Wanden

De holle wanden worden op zelfde manier geleverd als de massieve wand: in sledes. Bij het lossen pak je de wanden om met een hijshaak die je bevestigd aan de tralieliggers.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen, neem dan contact op met één van onze verkoopadviseurs.