Levering en montage prefab betonnen tussenwoning

Voor een particuliere klant hebben wij een prefab betonnen tussenwoning geleverd en gemonteerd. Aangezien het een tussenwoning is best een lastige klus. Er was beperkte ruimte beschikbaar in de smalle straat en tussen de twee bestaande woningen. Onze massieve wanden hebben wij daarom van tevoren voorzien van isolatiemateriaal (PIR) in onze fabriek, aangezien je hier na plaatsing niet meer bij kon komen.

Op maandag zijn we begonnen met de geïsoleerde kanaalplaatvloer 200mm met een Rc-waarde van 3,5. Na 2 uur plaatsen en afwerken zijn de prefab massieve wanden van 120mm geplaatst, met aan de langszijde van de woning reeds voorzien van isolatie. Eind van de dag hebben we de kanaalplaatvloer 200mm geplaatst voor de eerste verdieping en deze afgewerkt. Dinsdag zijn we verder gegaan met de wanden op de eerste verdieping. Begin van de middag hebben we de zoldervloer, ook een 200mm kanaalplaatvloer, geplaatst en daarna de kopgevels. De rest van de dag hebben we de laatste dingen afgewerkt. Al met al stond het hele casco van de tussenwoning er in twee werkdagen.

In de wanden en vloeren zijn diverse voorzieningen mee gestort, zoals stopcontacten, openingen voor wateraansluitingen en sparingen voor ventilatie.